Miksi ihmiset vetävät kännejä? Miksi yksi lasi esim. viiniä tai tuoppi bisseä ei riitä?

Syitä on monia.Jotkut lähtevät yksille, mutta päätyvät kuitenkin juomaan koko illan, jolloin illan lopussa ollaan yleensä tukevassa humalassa. Toiset ostavat 24-packin ja suunnitelmallisesti vetävät niin sanotusti perseet.

Muutama lasi viinä tai pari bisseä rentouttaa. Stressitaso laskee. Baarissa istuminen on luonteva tapa viettää aikaa kavereiden kanssa. Kahvillekin voisi mennä, mutta paria kuppia enempää kahvia tuskin kukaan jaksaa ryystää.

Humalassa aivot voi laittaa narikkaan. Voi olla vähän hölmö ja selittää asioita, joista ei selvinpäin kehtaisi puhua. Yleensä muutkin ovat humalassa ja selittävät yhtä päättömiä juttuja ja yhtä kovalla äänellä.

Humalassa voi sosialisoitua helpommin. Pienessä tuiterissa on helpompi lähestyä vastakkaista sukupuolta. Estot häviävät. Esim. eteläeurooppalaiset ovat arkielämässä hyvinkin puheliaita ja ottavat kontaktia - myös fyysisesti (mm poskisuudelmat). Stereotyyppisesti suomalaiset ovat taas juroja ja säästävät sanojaan. Eletään kuin Kaurismäen leffoissa. Ehkä siksi suomalaiset kaipaavat eteläeurooppalaisia serkkujaan enemmän juttuseuraa ja läheisyyttä. Humalassa voi unohtaa arkielämän tavat, puhua tuntemattomille ja mennä tanssimaan tapaamansa kauniin naisen kanssa.